Skrzydełko czy nóżka? O zmianach (?) w stylach odżywania się (i nie tylko).
Zapraszamy do zapoznania się z prezentacją Pani Grażyny Skarżyńskiej IŻŻ i Oli Olkowskiej 4P.
Narracja o powszechnej, nieustającej i super-przyspieszonej zmianie nie schodzi z ust dziennikarzy, marketerów, czy „zwykłych zjadaczy chleba”. Jednym z obszarów, który generalnie stał się niezwykle ważny w dzisiejszym świecie i względem którego niemal codzienne odnotowywane są nowe trendy (we wszystkich mediach, zestawieniach, raportach, ale też w sklepach, barach, na bazarach) jest jedzenie. Mieszkając w dużym mieście, zwłaszcza w Warszawie, trudno nie mieć wrażenia, że zdrowe jedzenie jest niezwykle modne – w każdej knajpie jest hummus, millenialsów nie stać na mieszkania, bo jedzą tosty z awokado (jak twierdzi australijski milioner Tim Gurner), w biurowych kuchniach toczy się dyskusja nad wyższością mąki z ciecierzycy nad kokosową...Czy jednak tak faktycznie jest? I jak to się ma do tego, że jednocześnie jesteśmy (i na świecie, i w Polsce) coraz grubsi i chorujemy na miażdżycę, cukrzycę i raki?